Και βέβαια Θα μπορούσαμε να βάλουμε κραγιόν, όμως αυτήν τη φορά πρόκειται για τον τίτλο μιας online έκθεσης έργων 17 καλλιτεχνιδών που ζωγραφίζουν την γυναίκα. Η έκθεση υποστηρίζεται από το London Black Women’s Project, μια μικρή φιλανθρωπική οργάνωση του Λονδίνου.

Οι πίνακες είναι οι «φωνή» των γυναικών για τις γυναίκες που συνευρίσκονται, κουβεντιάζουν, γελούν, γιορτάζουν, κλαίνε, μάχονται η μία για την άλλη και δηλώνουν: «είμαστε εδώ για σένα».

Οι στατιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο -γιατί εκεί τουλάχιστον εκεί υπάρχουν στατιστικές- δείχνουν αύξηση της τάξης του 700% στις κλήσεις για βοήθεια. Θα πρέπει να βρεθούμε μαζί, να βοηθήσουμε τις γυναίκες και συχνά και τα παιδιά τους όταν χρειάζονται καταφύγιο.

Το κραγιόν είναι η καθημερινή μας μπογιά «πολέμου», ό,τι χρώμα κι αν έχει. Φοράμε υπερήφανες το κραγιόν μας, όσο πιο κόκκινο, τόσο πιο καλά, «Είμαι εδώ, Είμαι Γυναίκα» για να ετοιμαστούμε για το τι θα μας φέρει η μέρα. Τα μονίμως κόκκινα χείλη που η Φρίντα Κάλο χρησιμοποιεί στις αυτοπροσωπογραφίες της, είτε για να κρύψει είτε για να τονίσει τον πόνο της, το κόκκινο μανό στο Pelzhandschuhe της Μέρετ Οπενχάιμ, η χαρούμενη ομορφιά του Ever is Overall της Πιπιλότι Ριστ μπορούν να μας χαρίσουν είτε μια σαγηνευτική ομορφιά είτε έναν άγριο θυμό.

Η διαδραστική έκθεση βρίσκεται στην διεύθυνση:

https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/1773936/we-could-apply-our-lipstick


Συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες

You may also like

Featured

Με όπλο ένα Roll On

Πολλές είναι οι συνέργειες των αιθέριων ελαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Art