«Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού και Πολιτισμού στην Κίνα» χρίστηκαν οι δίδυμες αδερφές Ερωτοκρίτου, που μιλούν άπταιστα κινέζικα και τα τελευταία χρόνια σαγηνεύουν τους κινέζους YouTubers έχοντας  χιλιάδες followers στα ασιατικά μέσα κινεζικής δικτύωσης ως @greek_twins. Η Μαριάννα και η Σοφία Ερωτοκρίτου ως τώρα έχουν δημιουργήσει με αγάπη και πολύ μεράκι 125 βίντεο τα οποία σε views ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ενώ έχουν ήδη δώσει δεκαέξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε Ελλάδα , Κίνα και Κύπρο ως αποτέλεσμα της μεγάλης απήχησης της δράσης τους.

Η Μαριάννα και η Σοφία διδάσκουν επίσης με επιτυχία στους κινέζους βασικά ελληνικά μέσω των βίντεο που έχουν ανεβάσει, όπου οι προβολές έχουν φτάσει μέχρι και 15.000, με περίπου 2.000 μαθητές να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για αυτά τα δωρεάν μαθήματα.

“Πώς να φτιάξετε έναν καλό ελληνικό καφέ”, “Γευσιγνωσία των ελληνικών γλυκισμάτων στο Μοναστηράκι”, “Πώς περνούν οι Κινέζοι μαθητές το Κινεζικό Νέο Έτος στην Αθήνα”, «Πώς να παραγγείλετε μια χωριάτικη σαλάτα» είναι μερικά μόνο από τα video που ξετρελαίνονται να παρακολουθούν οι κινέζοι λάτρεις της χώρας μας.

Επίσης χιλιάδες ακόλουθοι παρακολουθούν τα βίντεό τους σε δημοφιλή νησιά όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Μύκονος, η Ύδρα, η Νάξος, η Αστυπάλαια η Κρήτη, η Κεφαλονιά κ.α 

Μάλιστα το video της Μαριάννας και της Σοφίας με τίτλο «Αστυπάλαια, η πεταλούδα του Αιγαίου» είχε περισσότερα από 210 εκατομμύρια views και 211.000 κοινοποιήσεις. Πρόκειται για μια στοχευμένη διαδικτυακή καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην Κίνα με τίτλο «Weibo National Week» στο δημοφιλές μέσο του Sina Weibo το αντίστοιχο κινεζικό facebook, η οποία είχε πολύ μεγάλη απήχηση και επιτυχία.

H άνοδος της Μαριάννας και της Σόφιας σε αναγνωρισιμότητα ξεκίνησε όταν παράλληλα με τις σπουδές τους στα οικονομικά  άρχισαν να ανεβάζουν μικρά βίντεο και ζωντανές μεταδόσεις στην κινεζική γλώσσα, που αφορούν δημοφιλή μέρη και μνημεία που είχαν επισκεφθεί στο Πεκίνο, τα παραδοσιακά πιάτα που είχαν δοκιμάσει και τις πτυχές της ζωής τους στην Κίνα. Οι δίδυμες αδερφές Ερωτοκρίτου  έχουν αποφοιτήσει με αριστεία το 2018  από το Πανεπιστήμιο Διεθνών Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Πεκίνου, με ειδίκευση στα Οικονομικά και το Διεθνές Εμπόριο.

You may also like

Featured

Με όπλο ένα Roll On

Πολλές είναι οι συνέργειες των αιθέριων ελαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Featured