Πολλές είναι οι συνέργειες των αιθέριων ελαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μας φτιάξουν τη διάθεση, να μειώσουν το στρες, να βελτιώσουν την συγκέντρωση. Στο κομοδίνο ή στην τσέπη, στο μπάνιο ή στην τσάντα, ο καλύτερος τρόπος να τα έχουμε μαζί μας είναι να τις «πακετάρουμε» σ’ ένα μικρό φιαλίδιο με ρολέτα ή Roll On.

Πώς το χρησιμοποιούμε;

Ο πιο απλός τρόπος είναι να απλώσουμε λίγο στο εσωτερικό των καρπών και να πάρουμε βαθιές ανάσες. Πρώτα με το ένα ρουθούνι, μετά το άλλο και στο τέλος και με τα δύο μαζί.

Πώς παρασκευάζουμε;

Βάλτε την δόση των αιθέριων ελαίων στο φιαλίδιο και μετά συμπληρώστε με φυτικό έλαιο μέχρι πάνω. Προσοχή στους υπολογισμούς των δόσεων εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ή μικρότερο φιαλίδιο. Η απλή μέθοδος των τριών θα δώσει αμέσως τη λύση. Οι παρακάτω συνέργειες αναφέρονται σε φιαλίδια των 5 ml. Σε παρένθεση οι λατινικές ονομασίες ώστε να είστε σίγουροι για το αιθέριο έλαιο που αγοράζετε.

Για την κούραση

Αιθέριο έλαιοΣταγόνες
Μαύρο έλατο (Picea mariana)20
Μέντα (Mentha piperita)10
Ώκιμον το λεπτανθές, Ιερός Βασιλικός (Ocimum tenuiflorum)10
συμπληρώνω με φυτικό έλαιο Χοχόμπα
Μια βόμβα τόνωσης κι ενέργειας

Αντι-στρες

Αιθέριο έλαιοΣταγόνες
Νεράντζι (Citrus aurantium)15
Χαμομήλι (Chamaemelum nobile)15
Λεβάντα (Lavandula angustifolia)10
συμπληρώνω με φυτικό έλαιο Χοχόμπα
Ισχυρό ηρεμιστικό

Για την συγκέντρωση και το διάβασμα

Αιθέριο έλαιοΣταγόνες
Δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis CT cineole)30
Μέντα (Mentha piperita)15
συμπληρώνω με φυτικό έλαιο Βερίκοκο

Προτιμάτε σκουρόχρωμα μπουκάλια για να συντηρηθούν καλύτερα οι δημιουργίες σας. Και μην ξεχνάτε την ετικέτα που πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε και ημερομηνία.

Προσοχή:

Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από γυναίκες που κυοφορούν ή θηλάζουν ούτε από παιδιά κάτω των 12 ετών. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν επιληψία και αλλεργίες.

Μην διατηρείτε τις συνέργειες για πάνω από έξι μήνες.

Χρησιμοποιώ πάντα γάντια και γιαλιά κατά την παρασκευή. Στην καθαρή τους μορφή, τα αιθέρια έλαια είναι πολλές φορές τοξικά ή καυστικά.

*Disclaimer: Όλα τα προϊόντα που αναφέρονται έχουν προκύψει μετά από αναζήτηση. Σε περίπτωση που υπάρχει affiliate link ή εάν έχουν προέλθει από τις εταιρείες θα υπάρχει διαφορετικό disclaimer. Δεν δημοσιεύουμε διαφημιστικά κείμενα. Είναι δέσμευσή μας και ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Aromatikon να ξεχωρίζει.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Featured