Το 7ο OPEN HOUSE Athens θα διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά, μέσω virtual tours, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στο κανάλι του OHA στο YouTube.

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη. Οι αρχικές ημερομηνίες για φέτος ήταν το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου αλλά η πανδημία σταμάτησε τα πάντα.

Συνολικά ανέβηκαν 20 βίντεο με ξεναγήσεις σε 20 κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και παρ’ όλο που μας άρεσαν όλα, ξετρελαθήκαμε από το ατελιέ της οδού Κυκλάδων και Κεφαλληνίας. Σχεδιασμένο το 1957 από τον αρχιτέκτονα του κινήματος Bauhaus, Αριστομένη Προβελέγγιο, ο χώρος στέγασε το ατελιέ της γλύπτριας Ιωάννας Σπητέρη-Βεροπούλου. Το 2009 ανακαινίστηκε με ευαισθησία και σεβασμό από τον αρχιτέκτονα Διονύση Σοτοβίκη, ο οποίος το χρησιμοποιεί ως ατελιέ. Το κτίριο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής της Αθήνας, που παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.

Κυκλάδων 8 και Κεφαλληνίας

Δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο και μετά ψηφίστε εδώ. Όλοι οι ψηφοφόροι συμμετέχουν αυτόματα στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax 70, με χορηγό την Isomat. Το βίντεο που θα διακριθεί θα συμμετέχει στο 1ο Open House Worldwide Festival, που θα διεξαχθεί επίσης διαδικτυακά στις 14-15 Νοεμβρίου 2020.

Από το Facebook αλιεύσαμε επίσης το making of των βίντεο, το οποίο είναι απολαυστικό. Καθώς ο θεσμός στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά, αξίζει σε όλους ένα μεγάλο «Μπράβο».

BEHIND THE SCENES

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα των virtual tours, οι videographers μοιράζονται μαζί μας σκηνές από τα γυρίσματα!

Δημοσιεύτηκε από Open House Athens στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
Behind the scenes

Τέλος από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα, τρέχει και ο διαγωνισμός Open Photo στο Instagram με θέμα «Το αγαπημένο μου κτίριο στην Αθήνα».

Τέλος Σχολή Βακαλό Art & Design, με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την ενίσχυση του κύρους του επαγγελματικού χώρου της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, προσφέρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού. Συμμετοχές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

You may also like

Featured

Με όπλο ένα Roll On

Πολλές είναι οι συνέργειες των αιθέριων ελαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Featured